Üdvözöljük az Alcsi-Szigeti Vitéz Közép-Ázsiai Juhászkutya Kennel honlapján!

2008 óta tartozom családommal együtt a “KÁJ” tulajdonosok kiváltságos táborába.Azóta személyes tapasztalattá vált számunkra, hogy aki felnevel egy "ázsiát" és barátságba kerül vele,az egy különleges ajándékot kap az élettől.

Szultán nevű németjuhász kutyám életre szóló élményekkel ajándékozott meg gyermekkoromban. Sokat tanultam tőle a barátságról, kitartásról, szeretetről, önzetlenségről, bizalomról. Akkor eldöntöttem, hogy ha tehetem, mindig lesz kutyám. Számos fajtát ismertem meg a későbbi évek során és kedves emlékek fűznek hozzájuk is.

Néhány éve megpróbáltak betörni hozzánk. Ezután döntöttük el, hogy kell egy komoly kutya is a házhoz. Korábban egy évet töltöttem Ázsiában, ezen kívül ma már bizonyított tény, hogy őseink is onnan jöttek ide, így egyértelmű volt a fajtaválasztás. Mivel nagyon fontosnak tartom a türkmén és orosz vérvonalú származást; megvettem Boszpuruszi-Naptűz Juszuf kutyámat, a kétszeres aranykoszorús mestertenyészetből, ahonnan már világgyőztes kutya is kikerült. Zováth Mihály tulajdonos számos szakmai tanáccsal látott el, amit ezúttal is szeretnék megköszönni. Természetesen több nagy múltú és magas szakmai színvonalat képviselő kennel van még az országban kitűnő kutyákkal. A kutya is olyan lett, amilyennek mondta. Fél évesen már keményen védte a területét. A kutyaiskolában is megállta a helyét, soha nem szégyenkeztem vele. Mivel a kutya is társas lény, később megleptük őt Majával, aki genetikailag és temperamentumban is méltó társa azóta is. Európa győztes és orosz champion ősökkel. Ő is pici kora óta bátran védi családját és területét.

Alapvetően barátnak,házörzőnek szántuk őket. Mivel nincs időnk kiállításokra járni, nem volt szándékunkban kennelt alapítani. Azonban annyira családszerető, jó idegrendszerű és természetű, temperamentumos, megvesztegethetetlen kutyák, hogy vétek lenne utódok nélkül hagyni őket.

Célunk,hogy minél többen megismerjék,megszeressék ezt a rendkívüli fajtát, és olyan állatszerető családok is hozzájuthassanak minőségi kutyákhoz, akik egyébként nem engedhetnék ezt meg maguknak.

Sok sikert és szép kutyás élményeket kívánunk minden jelenlegi és leendő kutyatulajdonosnak! Üdvözlettel: Polgár István és Polgár Bernadett